Witte meerlagige mousseline van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW048 offwhite GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Witte mousseline van biologische katoen

Biologische katoenen dubbele mousseline voor jurken, blouses, gordijnen etc.
Deze witte mousseline is gemaakt van vier laagjes ultrafijne biologische katoen. Deze vierlagige stof is in verticale en horizontale richting gerimpeld, wat er een levendig effect en wat diepte aan geeft. Een soepele stof, geweven in Turkije van Egeïsche biologische katoen.
Het kreukeffect werd verkregen door het gebruik van overgedraaide garens (krimpgarens) in het weefproces en tijdens de afwerkingsfase als de vier lagen aan elkaar worden genaaid. Met een gewicht van 230 gr/m2 is de stof perfect voor bijvoorbeeld blouses, jurkjes of babydekentjes.

Let op: minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Vraag bij twijfel een staal aan.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW048 offwhite GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 145 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: meerlagig gaas
Krimp: ca 3%
Gewicht: 230 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:
De kleuren van dit artikel

ClassicBlue

Naturel

Offwhite

UltimateGrey

Black


Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden in de productie geen hulpmiddelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Herkomst van de materialen
Deze stof is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden. Ook in de verdere productieketen wordt met milieu-vriendelijke materialen en hulpmiddelen gewerkt. De witte kleur is verkregen door de katoen eco-vriendelijk (met zuurstof) te bleken.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS.

Ecotex (Ecological Textiles) is een GOTS-gecertificeerd bedrijf. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Kijk hier voor het GOTS-certificaat van Ecotex (Ecological Textiles).

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 230 g/m2
Kleur: wit
Gerelateerde Producten