Zwarte fairtrade BH - biologische katoen

Comazo
CO_73 2778 zwart
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Zwarte fairtrade BH van biokatoen zonder beugel

BH met dubbellagige cups uit superfijne biologische katoen (single jersey). De stof heeft een fijn en delicaat structuurtje, de cups zijn aan de onderkant licht aangerimpeld en aan de bovenkant verfraaid met een kantje. De cups zijn voorgevormd maar hebben geen padding. Aan de zijkant is de BH versterkt zodat hij goed blijft zitten.
Verstelbaar met nikkelvrije ringen en haakjes, en een goede pasvorm en stevigheid door de elastaan. De BH bevat geen latex, is Vegan en is GOTS en Fairtrade gecertificeerd.

  • Single jersey uit biokatoen
  • Dubbellagige cups
  • Nikkelvrije ringetjes en verstellers
  • Geen latex
  • Fairtrade, GOTS en Vegan
Klik voor maatinformatie, wasvoorschrift en verdere info onder het tabblad 'Meer'.

Zwarte fairtrade bh met plooitjes
Zwarte fairtrade bh met plooitjes

Comazo: de makers van deze BH

“Wij maken jouw lievelingsondergoed” zeggen ze bij Comazo. Het familiebedrijf in Albstadt (Zuid-West Duitsland) bestaat sinds oprichter Conrad Maier in 1884 een rondbreimachine aanschafte en onderscheidt zich sindsdien door kwaliteit en innovatie. Een degelijk bedrijf met een lange geschiedenis, maar ook een vooruitstrevende firma waarin duurzaamheid en samen werken aan een goed product kernwaarden zijn. Het is ook een bedrijf dat trouw is gebleven aan de stad en streek (de Schwäbische Alb) van herkomst. De productie vindt nog steeds plaats in de eigen breierij of in breifabrieken in de buurt. Alle artikelen uit de Comazo Earth collectie zijn zowel Fairtrade als GOTS gecertificeerd. Dat betekent dat kleine katoenboeren een faire beloning krijgen voor hun producten en dat de volledige productie, van de katoen op het veld tot het eindproduct, transparant en milieuvriendelijk is. Dat geldt niet alleen voor de producten zelf, maar ook voor de gebruikte kleurstoffen, naaigarens, labels en dergelijke.

MEER INFO OVER COMAZO
BH maten Comazo

De maat van de bh wordt uitgedrukt als bijvoorbeeld 80B. Het getal is de maat van de onderborst, met de letter wordt de cupmaat aangeduid. Meet voor het bepalen van de juiste BH-maat eerst de onderborst (1) en meet vervolgens de borst over de grootste omvang (2).

Hoe is de cup voorgevormd?

In 'conventioneel' gemaakte bh's zit zoveel elastaan dat de cups vrij gemakkelijk in een vorm zijn te modelleren. Van de andere kant geeft zoveel kunststof sneller een zweterig gevoel, en zijn veel vrouwen ook allergisch voor elastaan. In biologisch (GOTS) gecertificeerde bh's is maximaal 8% elastaan toegestaan, wat het voorvormen van de cups een stuk moeilijker maakt. Soms wordt de voorvorming bereikt door verschillende stukken stof aan elkaar te sticken, de cups hebben dan naden. Bij de bh op deze pagina zijn de cups naadloos, en alleen voorgevormd door de stof over een mal te trekken. Een zogenaamde 'padding' (een dikkere tussenlaag die meestal van kunststof wordt gemaakt) is niet aangebracht.

Een GOTS-gecertificeerde BH

Er is een verschil tussen een GOTS-gecertificeerde BH en een BH van biologisch katoen. De overeenkomst is dat ze beide zijn gemaakt van katoen uit biologische landbouw. Een bh is echter meer dan 'alleen' het biologisch katoen waarvan hij is gemaakt. De katoen moet immers ook worden gereinigd, gesponnen, gebreid en geverfd. Pas daarna wordt van de stof een bh genaaid, met bandjes, sluitingen, ringetjes, beugels, kantjes enz. Waarna het artikel ook nog wordt verpakt. Dat een bh is gemaakt van biologisch katoen, zegt dus niets over de wijze waarop deze vervolgens is geproduceerd, welke hulpmiddelen daarbij worden gebruikt en of de makers 'fair' zijn beloond. Het GOTS-keurmerk doet dit wel. Artikelen die dit keurmerk dragen, voldoen aan de hoogste ecologische en sociale eisen. Lees hier meer over GOTS.

Wasvoorschrift

HandwasNiet blekenNiet strijkenNiet chemisch reinigenNiet geschikt voor de droogmachine

Materiaal: 92/8% biologische katoen/elastaan
Kleur: Zwart
Fabrikant: Comazo