Witte fairtrade BH - biologische katoen

Comazo
CO_73 2778 wit
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Witte fairtrade BH van biokatoen zonder beugel

Witte BH met dubbellagige, naadloze cups uit superfijne biologische katoen (single jersey). De stof heeft een fijn en delicaat structuurtje, de cups zijn aan de onderkant licht aangerimpeld en aan de bovenkant verfraaid met een kantje. De cups zijn voorgevormd maar hebben geen padding (scroll voor verdere uitleg verder beneden). Aan de zijkant is de BH versterkt zodat hij goed blijft zitten.

Verstelbaar met nikkelvrije ringen en haakjes, en een goede pasvorm en stevigheid door de elastaan. De BH bevat geen latex, is Vegan en is GOTS en Fairtrade gecertificeerd.


Witte bh van biokatoen, zonder beugel met plooitjes
Witte bh van biokatoen, zonder beugel met plooitjes

Hoe is de cup voorgevormd?

In 'conventioneel' gemaakte bh's zit zoveel elastaan dat de cups vrij gemakkelijk in een vorm zijn te modelleren. Van de andere kant geeft zoveel kunststof sneller een zweterig gevoel, en zijn veel vrouwen ook allergisch voor elastaan.
In biologisch (GOTS) gecertificeerde bh's is maximaal 8% elastaan toegestaan, wat het voorvormen van de cups een stuk moeilijker maakt. Soms wordt de voorvorming bereikt door verschillende stukken stof aan elkaar te sticken, de cups hebben dan naden. Bij de bh op deze pagina zijn de cups naadloos, en alleen voorgevormd door de stof over een mal te trekken. Een zogenaamde 'padding' (een dikkere tussenlaag die meestal van kunststof wordt gemaakt) is niet aangebracht.

De juiste BH-maat bepalen

Meer weten over hoe je je BH-maat het beste kan bepalen?
Kijk dan hier verder voor een uitgebreidere tabel, tips en wetenswaardigheden.

Comazo: de makers van deze BH

“Wij maken jouw lievelingsondergoed” zeggen ze bij Comazo. Het familiebedrijf in Albstadt (Zuid-West Duitsland) bestaat sinds oprichter Conrad Maier in 1884 een rondbreimachine aanschafte en onderscheidt zich sindsdien door kwaliteit en innovatie. Een degelijk bedrijf met een lange geschiedenis, maar ook een vooruitstrevende firma waarin duurzaamheid en samen werken aan een goed product kernwaarden zijn. Het is ook een bedrijf dat trouw is gebleven aan de stad en streek (de Schwäbische Alb) van herkomst. De productie vindt nog steeds plaats in de eigen breierij of in breifabrieken in de buurt. Alle artikelen uit de Comazo Earth collectie zijn zowel Fairtrade als GOTS gecertificeerd. Dat betekent dat kleine katoenboeren een faire beloning krijgen voor hun producten en dat de volledige productie, van de katoen op het veld tot het eindproduct, transparant en milieuvriendelijk is. Dat geldt niet alleen voor de producten zelf, maar ook voor de gebruikte kleurstoffen, naaigarens, labels en dergelijke.

MEER INFO OVER COMAZO
Materiaal: 92/8% biologische katoen/elastaan
Kleur: Wit
Fabrikant: Comazo