Blauwe herentroyer van wol

Island Wollparadis
IW_4100_18
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Herentroyer van honderd procent wol

Donkerblauwe herentroyer van honderd procent wol. De kraag heeft aan de binnenkant een contrasterende grijze kleur en kan tot een col worden dichtgeritst, de mouwen zijn afgewerkt met een boordje. Het artikel is gebreid van wat dikkere garens en zal je goed warm houden. De kleur is donkerblauw, in de garens zitten veel kleurschakeringen die levendig werken en waardoor de trui niet echt eenkleurig is. Hij is gemaakt van Europese wol, afkomstig van het Gotlandschaap dat vooral in Zweden (en dan met name op het eiland Gotland) wordt gehouden. Het breien en confectie werd gedaan in Litouwen.

  • Gotlandwol
  • Dessin
  • Made in EU

Detail van de blauwe herentroyer van honderd procent wol
Detail van de blauwe herentroyer van honderd procent wol

Ecologie

Wol is een puur natuurproduct, in dit geval afkomstig van Europese schapen. De dieronvriendelijke praktijk van het mulesing komt buiten AustraliĆ« niet voor en staat dus ver af van de wol die in dit vest is gebruikt. 

In de productiefase (het spinnen of breien) is het energie- en waterverbruik niet groter dan dat van andere natuurlijke vezels, maar de echte winst boekt wol tijdens de gebruikersfase. Een vest als dit hoeft niet of slechts zeer zelden gewassen te worden, strijken is evenmin nodig. De ecologische voetafdruk van kleding wordt voor een belangrijk deel bepaald in de zogenaamde gebruikersfase, en juist daar scoort wol hoog. Daar komt bij dat wollen kleding over het algemeen lang wordt gedragen, vaak meer dan tien jaar. Is een artikel uiteindelijk toch aan het eind van zijn leven, dan is het gemakkelijk te hergebruiken. Anders dan artikelen die bestaan uit een menging van materialen, is dit vest immers 'monomateriaal'.

Deze trui is van het merk Kult, dat is ontwikkeld door het bedrijf Island Wollparadies. Het betreft wollen truien en vesten voor dames en heren. Hier zie je alle artikelen van dit merk in een oogopslag.

Maten IW_4800_18
Materiaal: 100% scheerwol
Kleur: Blauw
Fabrikant: Island Wollparadis
Gerelateerde Producten