Hennep linnen binding kleur hemelsblauw

Ecological Textiles
ET_H002_hemelsblauw
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Fijngeweven Europese hennep in lichtblauwe kleur

Hemelsblauwe hennep, geweven in een klassieke linnenbinding

Deze textiel is in een klassieke linnenbinding (ook platbinding) geweven van Europese hennep. De garens zijn wat onregelmatig, wat aan het doek een mooi relief geeft. Met zijn relatief geringe gewicht is deze levendige stof zeer geschikt voor het maken van shirts, blouses en jurkjes. Door het gebruik wordt deze hennep textiel alleen maar zachter.

Let op: minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Eerst even zien en voelen? Bestel dan hier een staal.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_H002 hemelsblauw
Samenstelling: 100% hennep
Breedte: 145 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Krimp: ca 3% in beide richtingen
Gewicht: 210 gr/m2
Wasvoorschrift:


Draagcomfort van hennep
Hennep is een van de sterkste natuurlijke vezels die er zijn. Het voelt prettig aan, kan direct op de huid worden gedragen, heeft goede anti-bacteriƫle en UV-werende eigenschappen en is 100% biologisch afbreekbaar. Omdat het een vezel is die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft, voelt hennep altijd koel aan. Hennep heeft een hoog vocht-absorberend vermogen en staat het vocht ook gemakkelijk af aan de buitenlucht. Net als bijvoorbeeld linnen is hennep is een bastvezel, die van nature weinig elastisch is. Een gevolg is dat geweven hennep vrij snel kreukt.

Herkomst van het materiaal
De hennep is geteeld in Oost-Europa en is daar ook gesponnen en geweven. De stof is met milieuvriendelijke reactieve kleurstoffen blauw geverfd.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden. Het ras dat in Europa wordt geteeld (mediterrane hennep) kan binnen 130-150 dagen 2,5-4,5 meter hoog worden, hoger dan andere henneprassen. Door de snelle groei maakt onkruid weinig kans, wat ook het gebruik van onkruidverdelgers onnodig maakt. Een ander kenmerk van mediterrane hennep is de hoge kwaliteit van de vezel.

Materiaal: 100% hennep
Kleur: hemelsblauw
Breedte: 145 cm
Gewicht: 210 gr/m2
Fabrikant: Ecological Textiles
Reinigen: 30 graden fijnwassen
Keurmerk: geen
Gerelateerde Producten