Indigoblauwe hennep van Europese herkomst

Ecological Textiles
ET_H002_indigoblauw
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Indigoblauw geverfde hennep van Europese herkomst

Deze hennep is geweven in een linnenbinding van Europese hennep. De hennep is zowel geteeld als gesponnen, geweven en geverfd in Europa. De garens zijn wat onregelmatig en dat geeft juist een mooi relief aan de stof. Zeer geschikt voor het maken van shirts, blousen en jurkjes. Door het gebruik wordt deze hennep textiel alleen maar zachter. Milieuvriendelijk geverfd.


Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

SAMENSTELLING:
BREEDTE:
GEWICHT:
GEBRUIKTE TECHNIEK:
KRIMP:
WASVOORSCHRIFT:

100% Europese hennep
145 cm
210 gr/m2
geweven
ca. 3% in beide richtingen

Draagcomfort van hennep
Hennep is een van de sterkste plantaardige vezels die er zijn. Het voelt prettig aan, kan direct op de huid worden gedragen, heeft goede anti-bacteriƫle en UV-werende eigenschappen en is 100% biologisch afbreekbaar. Omdat het een vezel is die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft, voelt hennep altijd koel aan. Hennep heeft een hoog vocht-absorberend vermogen en staat het vocht ook gemakkelijk af aan de buitenlucht.Net als bijvoorbeeld linnen is hennep is een bastvezel, die van nature weinig elastisch is. Een gevolg is dat geweven hennep vrij snel kreukt.
Materiaal: 100% hennep
Kleur: indigoblauw
Breedte: 145 cm
Gewicht: 210 gr/m2
Fabrikant: Ecological Textiles
Reinigen: 30 graden fijnwassen
Keurmerk: geen
Gerelateerde Producten