Geweven stof van Europese hennep in bruine kleur

Ecological Textiles
ET_H002_brown
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Bruine stof van honderd procent Europese hennep

Stof van 100% hennep voor het maken van jurken, rokken, shirts, utility wear en accessoires
Deze bijzondere stof is in een platbinding geweven van 100% hennep en afkomstig uit Europa. De wat onregelmatige garens geven het doek enig reliĆ«f en een stoere uitstraling. Door het gebruik wordt deze hennep textiel alleen maar zachter. Milieuvriendelijk in een bruine kleur geverfd met zogenoemde reactieve kleurstoffen.
Het doek is na het verfproces 'getumbled', een vorm van veredeling die de krimp eruithaalt, ervoor zorgt dat het zachter aanvoelt en die de stof een licht 'stonewashed' uiterlijk geeft.

  • 100% hennep
  • bijzondere structuur
  • Made in Europe
Draagcomfort van hennep
Hennep is een van de sterkste plantaardige vezels die er zijn. Het voelt prettig aan, kan direct op de huid worden gedragen, heeft goede anti-bacteriƫle en UV-werende eigenschappen en is 100% biologisch afbreekbaar. Omdat het een vezel is die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft, voelt hennep altijd koel aan. Hennep heeft een hoog vocht-absorberend vermogen en staat het vocht ook gemakkelijk af aan de buitenlucht.Net als bijvoorbeeld linnen is hennep is een bastvezel, die van nature weinig elastisch is. Een gevolg is dat geweven hennep vrij snel kreukt.

Herkomst van het materiaal
De hennep is geteeld in Oost-Europa en is daar ook gesponnen en geweven.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die eigenlijk geen natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden. Het ras dat in Europa wordt geteeld (mediterrane hennep) kan binnen 130-150 dagen 2,5-4,5 meter hoog worden, hoger dan andere henneprassen. Door de snelle groei maakt onkruid weinig kans, wat ook het gebruik van onkruidverdelgers onnodig maakt. Een ander kenmerk van mediterrane hennep is de hoge kwaliteit van de vezel.

Let op: minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen.


Eerst even zien en voelen? Bestel dan hier een staal.


Productspecificaties

SAMENSTELLING:
BREEDTE:
GEWICHT:
GEBRUIKTE TECHNIEK:
KRIMP:
WASVOORSCHRIFT:

100% Europese hennep
145 cm
210 gr/m2
geweven
ca. 3% in beide richtingen

Materiaal: 100% hennep
Kleur: bruin
Gewicht: 210 gr/m2
Gerelateerde Producten