Geweven stof van Europese hennep in bruine kleur

Ecological Textiles
ET_H002_brown
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Bruine stof van honderd procent Europese hennep

Stof van 100% hennep voor het maken van jurken, rokken, shirts, utility wear en accessoires
Deze bijzondere stof is in een platbinding geweven van 100% hennep en afkomstig uit Europa. De wat onregelmatige garens geven het doek enig reliĆ«f en een stoere uitstraling. Door het gebruik wordt deze hennep textiel alleen maar zachter. Milieuvriendelijk in een bruine kleur geverfd met zogenoemde reactieve kleurstoffen.
Het doek is na het verfproces 'getumbled', een vorm van veredeling die de krimp eruithaalt, ervoor zorgt dat het zachter aanvoelt en die de stof een licht 'stonewashed' uiterlijk geeft.

  • 100% hennep
  • bijzondere structuur
  • Made in Europe

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_H002 brown
Samenstelling: 100% hennep
Breedte: 145 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Krimp: ca 3% in beide richtingen
Gewicht: 210 gr/m2
Wasvoorschrift:

Kleuren van dit artikel

Hemelsblauw

Naturel

Salie

Ivoor

Zwart

Burgundy

Oranje

Bruin

SlateBlue

Indigo


Draagcomfort van hennep
Hennep is een van de sterkste plantaardige vezels die er zijn. Het voelt prettig aan, kan direct op de huid worden gedragen, heeft goede anti-bacteriƫle en UV-werende eigenschappen en is 100% biologisch afbreekbaar. Omdat het een vezel is die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft, voelt hennep altijd koel aan. Hennep heeft een hoog vocht-absorberend vermogen en staat het vocht ook gemakkelijk af aan de buitenlucht.Net als bijvoorbeeld linnen is hennep is een bastvezel, die van nature weinig elastisch is. Een gevolg is dat geweven hennep vrij snel kreukt.

Herkomst van het materiaal
De hennep is geteeld in Oost-Europa en is daar ook gesponnen en geweven.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die eigenlijk geen natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden. Het ras dat in Europa wordt geteeld (mediterrane hennep) kan binnen 130-150 dagen 2,5-4,5 meter hoog worden, hoger dan andere henneprassen. Door de snelle groei maakt onkruid weinig kans, wat ook het gebruik van onkruidverdelgers onnodig maakt. Een ander kenmerk van mediterrane hennep is de hoge kwaliteit van de vezel.

Materiaal: 100% hennep
Kleur: bruin
Gewicht: 210 gr/m2
Gerelateerde Producten