Shorts van biologische katoen

Living Crafts
LC_4308_DarkRose
Nieuw
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Maten
  • Specificaties

Comfortabele shorts van biologische katoen in Dark Rose kleur

Shorts van 100 procent biologische katoen, in een elastische fijne rib-kwaliteit. Zonder zijnaadjes maar wel met rib-boordjes in de taille en onderaan de pijpjes. Het iets hogere model geeft extra comfort. Huidvriendelijke biologische onderkleding voor elke dag. GOTS-gecertificeerd en Vegan.
  • Iets hoger model
  • Huidvriendelijk
  • Fijne elastische rib-kwaliteit

Meer info over deze shorts

De huid wordt wel beschouwd als het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Daarom is huidvriendelijke en biologische onderkleding van belang. Deze shorts zijn gemaakt van gecertificeerde biologische katoen, wat betekent dat in de teelt van de planten geen insecticiden of andere bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt en dat de katoen niet genetisch is gemanipuleerd. In de biologische landbouw wordt ook gelet op een beter watermanagement en op het gezond houden van de grond door wisselteelt en door compostering van het plantaardige materiaal dat niet wordt gebruikt.

Elastaan, een elastische synthetische vezel waar veel mensen allergisch voor zijn, is in deze shorts niet toegepast. De elasticiteit wordt hier verkregen door de speciale breitechniek met een fijn ribbeltje.

Deze shorts is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat ook in de verdere productieketen milieuvriendelijk en sociaal (fair trade) wordt gewerkt. Dit geldt dus ook voor de afwerking (finish) waartoe ook het verfproces gerekend wordt.

 
Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Dark Rose
Fabrikant: Living Crafts
Reinigen: 60 graden
Keurmerk: GOTS
Misschien ook interessant voor u: