Shorts van biologische katoen

Living Crafts
LC_4308_DarkRose GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Comfortabele shorts van biologische katoen in Dark Rose kleur

Shorts met korte pijpjes, gemaakt van honderd procent biologische katoen in een fijne ribkwaliteit die zorgt voor elasticiteit en flexibiliteit. Het artikel heeft geen zijnaadjes, maar wel rib-boordjes. Een eenvoudig maar comfortabel model, dat wat hoger zit.
GOTS-gecertificeerd.
  • Zacht
  • Ook in grotere maten
  • GOTS-gecertificeerd
Dit artikel is GOTS-gecertificeerd, wat niet alleen betekent dat de katoen waarvan het is gemaakt biologisch is geteeld, maar ook dat in het verdere productieproces volgens de hoogste ecologische en sociale standaard is gewerkt. Het doek waarvan deze shorts zijn gemaakt, is geverfd met milieu- en huidvriendelijke verfstoffen, conform de GOTS norm. 
 
Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Dark Rose
Ontwerp: Shorts
Fabrikant: Living Crafts
Wasvoorschrift: 60 graden

Meer info over deze shorts


De huid wordt wel beschouwd als het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Daarom is huidvriendelijke en biologische onderkleding van belang. Deze shorts zijn gemaakt van gecertificeerde biologische katoen, wat betekent dat in de teelt van de planten geen insecticiden of andere bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt en dat de katoen niet genetisch is gemanipuleerd. In de biologische landbouw wordt ook gelet op een beter watermanagement en op het gezond houden van de grond door wisselteelt en door compostering van het plantaardige materiaal dat niet wordt gebruikt.

Elastaan, een elastische synthetische vezel waar veel mensen allergisch voor zijn, is in deze shorts niet toegepast. De elasticiteit wordt hier verkregen door de speciale breitechniek met een fijn ribbeltje. Deze shorts is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat ook in de verdere productieketen milieuvriendelijk en sociaal (fair trade) wordt gewerkt. Dit geldt dus ook voor de afwerking (finish) waartoe ook het verfproces gerekend wordt.

 
Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Dark Rose
Fabrikant: Living Crafts
Reinigen: 60 graden
Keurmerk: GOTS
Gerelateerde Producten