Taupe mousseline van biologische katoen

Gele mousseline van biologische katoen

Mousseline van biologische katoen

Naturelkleurige double gauze van biologische katoen

Mousseline van biologische katoen


Voile en batist van biologisch katoen

Voile en batist zijn beide lichte, transparante en geweven stoffen die vaak worden gebruikt voor kleding en decoratieve toepassingen.

Voile is een zachte, doorschijnende stof die vaak wordt gebruikt voor jurken, rokken en sjaals. Het is gemaakt van katoen, wol, zijde of synthetische vezels en heeft een fijne, lichte textuur. De voiles van ECOTEX zijn allemaal gemaakt van biologisch katoen. Voile is erg populair voor zomerse kleding vanwege de lichte en luchtige kwaliteit van de stof. Het kan ook worden gebruikt voor gordijnen en andere decoratieve toepassingen.

Batist is ook een dunne, doorschijnende stof die vaak wordt gebruikt voor jurken, blouses en babykleding. Het is gemaakt van katoen, linnen of zijde en heeft een fijne, gladde textuur. Net als bij de voile zijn de batist-stoffen van ECOTEX gemaakt van biologische katoen. Batist heeft een hoge kwaliteit en wordt vaak gebruikt voor fijne kledingstukken. Batist-stoffen worden ook wel gebruikt voor beddengoed en tafelkleden.

Hoewel voile en batist vergelijkbaar zijn, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Voile is over het algemeen lichter en luchtiger dan batist en heeft een iets grovere textuur. Batist is iets steviger en heeft een gladder oppervlak dan voile. Beide stoffen zijn echter perfect voor zomerse kleding en decoratieve toepassingen vanwege hun lichte, transparante eigenschappen.

Double gauze en four gauze

In deze categorie hebben we ook de zogenaamde double gauze en four gauze mousselines ondergebracht. Dit zijn stoffen die zijn opgebouwd uit twee of vier lagen van lichtgewicht gaas die tijdens het weven met elkaar worden verbonden. Omdat is gewerkt met garens op verschillende spanningen ontstaat in deze stoffen een levendig kreuk-effect. Double gauze en Four gauze mousselines zijn zacht, luchtig en ademend en hebben een lichte textuur.

Deze mousselines (double gauze en four gauze) dragen comfortabel en hebben een relaxt uiterlijk, reden waarom ze bijzonder populair zijn voor zomerkleding als zomerjurken, rokken, blouses maar ook voor babykleding. Ook voor quilten worden ze gebruikt omdat de unieke textuur altijd een mooi visueel element vormt. Deze stoffen zijn over het algemeen gemakkelijk in het onderhoud, maar ze kunnen tijdens het wassen krimpen. Het verdient daarom aanbeveling de stoffen eerst te wassen alvorens ze te verwerken.

Zoals ook de andere stoffen van biologisch katoen in de collectie van ECOTEX zijn ook deze double gauze en four gauze mousselines GOTS-gecertificeerd, je beste garantie dat de katoen van biologische herkomst is en dat in het hele productieproces is gewerkt volgens de hoogste ecologische en sociale normen.