gabardines van biologische katoen

STEVIG EN VERFIJND GAAN SAMEN... BIOLOGISCHE GABARDINES ZIJN HET BEWIJS

Bekijk hier onze gabardines van biologische katoen. Een gabardine is een vast geweven doek in een keperbinding (ook wel twill genoemd) die gemakkelijk herkenbaar is aan de steil oplopende bindingslijn. De zichtkant is gladgemaakt door het afscheren van de katoenvezeltjes en door persen. Gabardines zijn geschikt voor het maken van bijvoorbeeld lichtere zomerjasjes, rokken en broeken.


Gabardine van biologische katoen

Gabardine van biologische katoen in kleur fog

Beige gabardine van biologische katoen

Gabardine van biologische katoen

Navyblauwe gabardine van biologische katoen

Zwarte gabardine van biologische katoen

Witte gabardine van biologische katoen

Donkergroene gabardine van biologische katoen

Gabardine van biologische katoen

Gabardine van biologische katoen in naturel-kleur

Waterafstotende gabardine van biologische katoen

Beige gabardine van biologische katoen

Lichtgroene gabardine van biologische katoen

Donkergrijze gabardine van biologische katoen

Donkerrode gabardine van biologische katoen

Donkerblauwe gabardine van biologische katoen


Gabardine van Ecotex

Gabardine is een stevige en vast geweven stof die kan worden gebruikt voor het maken van kostuums, jasjes, rokken, broeken, uniformen, windschermen. Kenmerkend is dat gabardines zijn geweven in een keperbinding (twill) met een duidelijke diagonale lijn aan de zichtkant en een gladde achterkant.

De stof werd in de negentiende eeuw ontwikkeld en werd in eerste instantie gemaakt van wol. De gabardines van ECOTEX zijn allemaal gemaakt van biologische katoen. Opmerkelijk is dat de stof in de negentiende eeuw ook al werd gepresenteerd als ademend, redelijk waterafstotend en comfortabel. Kenmerkend is ook het zacht glanzende uiterlijk.

De meeste gabardines hebben een gemiddeld gewicht, niet heel zwaar en zeker niet te licht. Dat maakt dat de kleding die ervan wordt gemaakt doorgaans geschikt is om het hele jaar te dragen.

De gabardines van ECOTEX zijn gemaakt van biologische katoen die is geteeld in de Aegeïsche districten van Turkije en die daarom Aegeïsche katoen wordt genoemd. Het is een katoen die bekend staat om zijn hoge kwaliteit, mooie kleur, gemakkelijke verspinbaarheid en lange vezel. Turkije is wereldwijd een van de grootste producenten van biologische katoen en er is in het land nog een grote textielindustrie, ook in de directe nabijheid van de teeltgebieden. Een voordeel daarvan is dat er weinig transportkilometers zitten tussen teeltgebied en verwerkende bedrijven. Het transport van Turkije naar ons magazijn gaat per vrachtwagen. ECOTEX houdt de stoffen zoveel mogelijk in voorraad, eveneens om onnodige transporten en te vermijden en snelle leveringen mogelijk te maken.

De GOTS-certificering garandeert dat de katoen biologisch is geteeld en dat ook de productie in de fabrieken plaatsvond volgens de hoogste ecologische en sociale normen. Met dat laatste wordt bedoeld dat de mensen ter plaatse een normaal loon krijgen, dat er wordt toegezien op goede werkomstandigheden, kinderarbeid niet is toegestaan enz. Tevens is het een garantie dat de katoen niet genetisch gemanipuleerd is. Genetische modificatie is in Turkije sowieso verboden. Ook de verfstoffen en andere hulpmiddelen die worden gebruikt bij de productie moeten voldoen aan de GOTS-criteria, wat onder andere inhoudt dat er geen middelen mogen worden gebruikt die bekend staan als allergeen.

Hier kan je meer lezen over GOTS. Ecotex is zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Kijk hier voor het GOTS-certificaat van Ecotex (Ecological Textiles).