terry van biologische katoen

Kenmerkend voor de terry zijn de recht opstaande lusjes. De structuur van het breisel is feitelijk gelijk aan dat van de nicky velours, maar het verschil is dat bij de terry deze lusjes niet zijn opengeschoren. Terry-breisels zijn door hun structuur bijzonder zacht. Door de kenmerkende lusjes hebben terry's een hoog vochtnemend vermogen en goede isolerende eigenschappen. Dat maakt ze perfect geschikt voor lounge-kleding, streetwear en andere sportieve toepassingen.


Pluche van biologische katoen

Melange-grijze terry van biologische katoen

Terry van biologische katoen

Middelzware terry van biologische katoen

Uitverkocht

Terry van hennep en biologische katoen

Zwarte terry van hennep en biologische katoen

Fijn gebreide terry van biologische katoen

Studenten-kit

Al onze terry-stoffen zijn gemaakt van gecertificeerde biologische katoen. Dat betekent onder andere dat er op de akkers geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt en dat er geen genetische manipulatie heeft plaatsgevonden. De GOTS-certificering is je garantie dat er ook in het verdere productieproces geen schadelijke chemicaliƫn zijn gebruikt en dat is gewerkt volgens strikte sociale normen (fair trade, geen kinderarbeid, goede werkomstandigheden). Kortom: het GOTS-label garandeert dat is voldaan aan de hoogste ecologische en sociale normen. Ook Ecotex is GOTS-gecertificeerd.

Alle stoffen van biologische katoen die door Ecotex/Ecological Textiles zijn ontwikkeld worden in Turkije geproduceerd, in bedrijven waarmee we een lange en goede arbeidsrelatie hebben. Alleen de superieure Egeische biologische katoen wordt gebruikt. Deze wordt geteeld in streken nabij de Egeische Zee en is beroemd om zijn lange vezellengte, goede verspinbaarheid, zachtheid en mooie kleur. In deze streek is ook de spinnerij en de breierij gevestigd waar deze stof is gemaakt. Dat de fabrieken niet ver verwijderd zijn van de akkers leidt tot een lagere CO2 uitstoot. De stoffen worden per vrachtwagen naar ons magazijn in Roermond getransporteerd.