Donkergrijs Léttlopi breigaren van IJslandse wol

Island Wollparadis
IW_Lettlopi 0058
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Donkergrijs Léttlopi breigaren van pure IJslandse wol

Origineel Léttlopi-garen, gesponnen van wol van het IJslandse schaap
Dit donkergrijs gemeleerde Léttlopi-garen is een luchtig gesponnen en veelzijdig garen van 100% IJslandse wol. Het is perfect voor het breien van warme en ademende winterkleding. De orginele IJslandse truien zijn van dit garen gemaakt: comfortabel, warm en met een unieke look.
Artikelen die van dit garen worden gebreid zijn zowel warm als licht van gewicht. Léttlopi is een garen voor naalden 4,5 tot 5.  De bollen hebben een gewicht van 50 gram, er zit ca. 100 meter garen op een bol. Voor een stuk van 10x10 cm zijn ca. 18 steken en 24 rijen nodig. Het is half zo dik als Alafosslopi-garen.


Productspecificaties


Gewicht:
Bollen van 50 gram/100 meter 
Herkomst: 100% zuivere scheerwol uit IJsland
Verwerking: Naalden nummer 4,5 tot 5
Reinigen: Handwas op 30 graden

Kleuren van het Léttlopi breigaren

Wit

Zwart

Bruin

Asgrijs

Donkergrijs

Beige

Lichtbeige

Strogeel

Gerstbruin

Turfbruin


Herkomst van het materiaal
Het garen is gesponnen van wol van het IJslandse schaap, dat waarschijnlijk afstamt van de schapen die er in de negende eeuw door kolonisten (Noormannen) werden geïntroduceerd. De IJslandse wol is tweelagig: wol uit de ondervacht van het schaap (fijn, zacht, isolerend) en wol van de bovenvacht (glad, lang, sterk en waterafstotend). De wol is in IJsland gewassen en gesponnen.

Ecologie
Voor het wassen van de wol wordt het zachte IJslandse geiserwater gebruikt. Het verven van de garens gebeurt comform de Oekotex 100 standaard en de Europese REACH-regelgeving.

Dierenwelzijn
In IJsland wordt goed toezicht gehouden op het welzijn van de schapen. Het preventief toedienen van antibiotica of behandeling met chemische middelen (bijvoorbeeld tegen parasieten) gebeurt niet of nauwelijks. Mulesing of onnodig onthoornen komt niet voor.

Materiaal: 100% IJslandse wol
Kleur: Donkergrijs
Gewicht: Istex