Herenshirt met hennep en yakwol

HempAge
HA_DH844
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Heren longsleeve met hennep en yakwol

Herenshirt met lange mouwen, gemaakt uit een jersey van biologische katoen (80%), hennep (14%) en yakwol (6%). De gebruikte vezels zijn geverfd voordat ze tot garen werden gesponnen, waardoor een groen melange-effect wordt bereikt. Met een gewicht van 140 gr/m2 is dit een soepel vallend shirt dat echter toch voldoende body heeft. De yakwol zorgt voor net iets meer warmte. Normal fit.Draagcomfort

De blend van hennep en biologische katoen zoals verwerkt in dit groene shirt voelt zacht aan en kan direct op de huid worden gedragen. Hennep is een vezel die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft. Daarom voelt hennep altijd koel aan. Katoen is zachter en elastischer dan hennep.

Ecologie
Hennep wordt tegenwoordig beschouwd als hét materiaal bij uitstek voor duurzame kleding. De plant heeft geen natuurlijke vijanden en wordt daarom niet bespoten met insecticiden of andere gifstoffen. Biologische katoen wordt eveneens geteeld zonder gebruikmaking van pesticiden of insecticiden. Tevens is er in de biologische landbouw extra aandacht voor waterbeheer en organische bemesting.

Herkomst materialen
De hennep in dit shirt komt uit China, de biologische katoen uit India. Spinnen, weven en confectie gebeurt in China in een bedrijf dat is geassocieerd met de Fair Wear Foundation.

Materiaal: 80/14/6% biokatoen/hennep/yakwol
Kleur: groen melange
Fabrikant: HempAge
Gerelateerde Producten