HERENSOKKEN VAN BIOLOGISCHE KATOEN

SOKKEN VAN BIOLOGISCHE KATOEN - GOTS GECERTIFICEERD - NU OOK ZONDER ELASTAAN EN ZONDER ELASTIEK

Ontdek hier herensokken van biologische katoen. Comfortabel en huidvriendelijk, fair en milieuvriendelijk geproduceerd. In deze categorie vind je enkelsokken, korte sokken en kniekousen van biologische katoen, soms in combinatie met wol of hennep. 

Navyblauwe sokken van biologische katoen

Zwarte sokken van biologische katoen

Grijze sokken van biologische katoen

Zwarte herensokken van biologische katoen

Donkergrijze herensokken van biologische katoen

Marineblauwe herensokken van biologische katoen

Roodbruine herensokken van biologische katoen

Naturelkleurige herensokken van biologische katoen

Groen-blauw gestreepte sokken van biologische katoen

Drie paar sokken van biologische katoen

Zwarte herensokken van biokatoen met een motiefje

Beige herensokken van biokatoen met een motiefje

Donkerblauwe herensokken van biokatoen met een motiefje

Dikke katoenen herensokken in naturelkleur

Dikke zwarte katoenen herensokken

Dikke donkerblauwe katoenen herensokken

Navyblauwe herensokken van biokatoen zonder elastiek

Zwarte herensokken van biokatoen zonder elastiek

Naturelkleurige herensokken van biokatoen zonder elastiek

Zwarte herensokken van biokatoen zonder elastaan

Navyblauwe herensokken van biokatoen zonder elastaan

Naturelkleurige herensokken van biokatoen zonder elastaan

Enkelsokken van biologische katoen

Twee paar herensokken van biologische katoen

Twee paar herensokken van biologische katoen


Katoen is een natuurlijke vezel, ademend, huidvriendelijk, zacht, glad en praktisch. Door zijn fijne structuur en zachtheid voelt katoen bijzonder prettig aan op de huid. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen en absorbeert water ook snel. Dat maakt het materiaal uiterst geschikt om er sokken van te maken. Alle sokken in onze collectie zijn gemaakt van biologisch geteelde katoen en fair geproduceerd.
Katoen is een relatief fijne en flexibele vezel. Het isolerende vermogen is niet bijzonder groot, wat het ideaal materiaal maakt voor zomerse kleding. Door gebruik te maken van iets volumineuzere garens kunnen er echter ook perfect warme sokken van worden gemaakt. Sokken worden altijd gebreid, om een optimale elasticiteit te bewerkstelligen.

GOTS

Alle sokken in onze collectie zijn gemaakt van biologische katoen, de meeste zijn GOTS-gecertificeerd. In de biologische landbouw wordt de katoen geteeld zonder gebruikmaking van pesticiden of insecticiden en is genetische manipulatie niet toegestaan. Ook is in de biologische landbouw grote aandacht voor organische bemesting en watermanagement.

Als sokken GOTS-gecertificeerd zijn, is er een extra stap gezet. De GOTS-certificering garandeert niet alleen de biologische herkomst van de katoen maar ook dat in de hele productieketen milieuvriendelijk is gewerkt. Daarnaast bevat de certificering een sociale paragraaf die zaken als eerlijke beloning en goede werkomstandigheden garandeert en zaken als kinderarbeid verbiedt.
Ecotex is zelf een GOTS-gecertificeerde webwinkel: elk jaar vindt een zogenoemde ‘audit’ plaats waarbij onze producten, de manier waarop we die op de website weergeven en onze eigen werkwijze tegen het licht worden gehouden.

Combinaties met andere materialen

Katoen is dus perfect om er sokken van te maken. Toch wordt het soms gemengd met een of meer andere materialen. Vaak is dat elastaan, om er meer rek en vormvastheid aan te geven. Elastaan draagt echter niet prettig, is uiteindelijk een aardoliederivaat en zorgt bij veel mensen voor allergische reacties. Binnen GOTS is het gebruik van elastaan voor sokken beperkt toegestaan
Een populaire combinatie is katoen met wol, dat maakt de sokken iets warmer en wol heeft een nog groter absorberend vermogen dan katoen. Een andere combinatie is die met hennep. Hennep is ook 'ademend', eveneens honderd procent afbreekbaar en staat bekend om zijn sterkte.