sensitive ondergoed

ONGEVERFD EN ONGEBLEEKT, SPECIAAL VOOR DE GEVOELIGE HUID

Ontdek hier ongeverfde en ongebleekte boxershorts, onderhemden, sokken en shirts van biologische katoen, hennep of in een menging met wol en zijde. Speciaal voor de extreem gevoelige huid. Alle kleding in de webshop Fairtrade en milieuvriendelijk geproduceerd, maar de ongeverfde artikelen hebben natuurlijk een nog iets kleinere milieu-impact.

Naturelkleurig heren onderhemd

Herenslip van biologische katoen

Boxershorts van biologische katoen

Onderhemd van biologische wol en zijde

Ondershirt van biologische katoen

Naturelkleurige singlet van biologische katoen

Naturelkleurig shirt van wol en zijde

Naturelkleurige herensokken van biokatoen zonder elastaan

Naturelkleurige herensokken van biologische katoen

Naturelkleurige herensokken van biologische wol

Naturelkleurige herensokken van biokatoen zonder elastiek


Kleurstoffen in kleding

Steeds meer mensen blijken allergisch voor kleurstoffen waarmee kleding wordt geverfd. Omdat ondergoed direct op de huid wordt gedragen, is het belangrijk dat dit huidvriendelijk is geproduceerd. Al het ondergoed in de collectie van Ecotex is GOTS-gecertificeerd. Dat betekent onder andere dat in de productie geen hulpmiddelen of chemicaliën mogen worden gebruikt die bekend staan als allergeen. Worden ze wél gebruikt, dan mogen deze kleren het GOTS-label niet dragen. Een paar feiten over kleurstoffen:

  • Synthetische kleurstoffen werden pas in de negentiende eeuw uitgevonden. Mensen verven hun kleding al duizenden jaren, maar dat gebeurde tot die tijd alleen met natuurlijke kleurstoffen, meestal van plantaardige herkomst.
  • Ook in GOTS-gecertificeerde kleding worden over het algemeen synthetische kleurstoffen gebruikt. Het verschil met 'conventionele' kleding is dat de kleurstoffen voor bio-kleding moeten voldoen aan de eisen op het gebied van milieu- en huidvriendelijkheid die GOTS stelt.
  • In Europa werden textielververs al voor het jaar 2000 gebonden aan strikte milieuregels. In Azië, waar veel productie plaatsvindt, is dat niet overal het geval. Greenpeace toonde in 2011 met de detox my fashion-campagne aan dat er soms wordt gewerkt met giftige stoffen die de hormoonhuishouding kunnen verstoren en tot huidproblemen kunnen leiden. Overigens komen die stoffen tijdens het wassen van de kleding ook hier in het oppervlaktewater terecht.