geweven stoffen van biologische katoen

VOILES, GABARDINE, POPLIN, SATIJN, BATIST, CANVAS, FLANEL, MOLTON

Zoek hier naar canvas, voiles, batisten, popelines en andere geweven stoffen. Al deze artikelen zijn gemaakt van biologische katoen en GOTS-gecertificeerd. Dat betekent dat de katoenplant biologisch is geteeld en ook dat in het hele vervolgtraject gewerkt is volgens de hoogste sociale en ecologische standaard.

Kies de stofsoort van je keuze


Gabardines van biologische katoen

Gabardine

Vast geweven, met een gladde en meestal zacht glanzende zichtkant. Gabardines zijn geweven in een keperbinding (twill), wat je gemakkelijk kunt herkennen aan de diagonale bindingslijn. Het materiaal leent zich perfect voor het maken van bijvoorbeeld lichte zomerjasjes, rokken en broeken.

Satijn

Ecotex heeft satijn van honderd procent biologische katoen en daarnaast satijn met 2% elastaan, wat de stof net iets meer stretch en gewicht geeft. Al deze stoffen zijn GOTS-gecertificeerd.

Satijn kenmerkt zich door de zachte natuurlijke glans, die wordt gerealiseerd door de binding. Het geeft de stoffen een luxueuze uitstraling.

Satijn van biologische katoen

Voile en batist van biologische katoen

Voile en batist

De lichtgewichten uit onze collectie. Gemaakt van soms ragfijne garens, en soms semi-transparant. Deze stoffen worden gebruikt voor het maken van zomerse kleding maar ook als voeringstof.

In deze sectie hebben we ook de kreukstoffen (twogauze en four gauze) opgenomen.Popelines

Overhemdenstof wordt de popeline wel eens genoemd. Een van de meest veelzijdige materialen die er zijn. Bekijk de verschillende mogelijkheden.

Popelines van biologische katoen


Flanel en molton van biologische katoen

Flanel en molton

Zachte en warme stoffen die hun bijzondere greep danken aan hun licht geruwde, geborstelde oppervlak. Er worden uiteenlopende artikelen van gemaakt, shirts, babykleding, nachtkleding... omdat het zo fijn aanvoelt.Canvas

Dicht geweven stoffen die niet alleen sterk en robuust zijn maar ook een hoge weerstand tegen zonlicht bieden. In onze collectie vind je ook canvas die waterafstotend is gemaakt. Net als alle andere katoenen stoffen zijn ook deze GOTS-gecertificeerd.

Canvas van biologische katoenmisschien ook iets voor jou

Tauko: magazine over zelf kleding maken en met naaipatronen

TAUKO is een fraai vormgegeven, Engelstalig magazine waarvan het eerste nummer eind 2021 verscheen. Het bevat papieren naaipatronen, illustraties en instructies voor het maken van eigentijdse kleding met daarnaast interviews (met onder andere designers), tips en ander leesvoer voor wie belangstelling heeft voor het brede terrein van ambacht, cultuur en klimaat.

MEER OVER TAUKO


Onze geweven stoffen van 100% biologische katoen worden voornamelijk in Turkije geproduceerd, volgens onze eigen productspecificaties en in GOTS-gecertificeerde bedrijven waarmee we al jarenlang samenwerken. De katoen wordt verbouwd in de streek rond Izmir, en wordt Egeische katoen genoemd. Deze is bekend om zijn goede kwaliteit, vezellengte, mooie kleur en spinbaarheid. Ook de fabrieken staan in deze streek, zodat de afstand tussen de plaats waar de katoen wordt geteeld en verder wordt verwerkt tot doek, betrekkelijk klein is. Genetische manipulatie is binnen de GOTS-certificering verboden, maar dit verbod is ook in de Turkse wet opgenomen. De stoffen zijn daarom gegarandeerd GMO-vrij.