FLANel en molton van biologische katoen

ZACHTE GEWEVEN EN GEBORSTELDE BIOKATOENEN STOFFEN: WARM EN DUURZAAM

Flanel en molton zijn beide geweven stoffen die zich onderscheiden door hun zachtheid, goede isolerende en vochtabsorberende eigenschappen. Omdat de stoffen na het weven zijn geborsteld voelen ze prettig en zacht aan. Ze staan bekend als stoffen die perfect zijn voor de slaapkamer (voor bijvoorbeeld beddengoed of pyjama's) maar worden ook gebruikt voor het maken van warme kleding (overhemden, broeken) en outdoor-kleding. De flanel en molton van ECOTEX is gemaakt van biologisch katoen en GOTS-gecertificeerd.


Molton van biologische katoen

Flanel van biologische katoen

Naturelkleurige flanel van biologische katoen


Flanel en molton van biologische katoen

Flanel en molton zijn twee soorten textiel die vaak gebruikt worden in de slaapkamer. Beide stoffen hebben unieke eigenschappen die ze geschikt maken voor verschillende doeleinden.

FLANEL is een zachte, warme stof die vaak gebruikt wordt voor het maken van beddengoed en pyjama's. De flanel van ECOTEX is altijd gemaakt van biologische katoen, maar ook andere materialen zijn mogelijk. Na het weven wordt de stof meestal geborsteld zodat de katoenvezels een beetje los komen en zodoende een zacht en fluweelachtig gevoel creĆ«ren. Door het borstelen krijgt de stof als het ware en groter oppervlak, waardoor flanel zeer goede vochtabsorberende eigenschappen heeft. Daarnaast heeft het borstelen tot gevolg dat de stof de lichaamswarmte goed vasthoudt, waardoor deze prima geschikt is voor toepassingen als winterkleding. Flanel wordt vaak ook gebruikt voor lakens, dekbedovertrekken en kussenslopen.

MOLTON is een dicht geweven stof die gemaakt is van katoen of een katoen-polyester mix. De molton in de collectie van ECOTEX is (uiteraard) van biologische katoen. Molton wordt vaak gebruikt als matrasbeschermer omdat het goede vocht-absorberende eigenschappen heeft en daarmee de matras beschermt tegen vlekken, vuil en slijtage. Molton is zacht en comfortabel om op te slapen. Het kan ook worden gebruikt als onderlaken om het beddengoed te beschermen tegen vocht en transpiratie.

Hoewel flanel en molton verschillende toepassingen hebben, hebben ze ook enkele overeenkomsten. Beide stoffen zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze lang meegaan. Ze kunnen ook allebei gewassen worden in de wasmachine en in de droger gedroogd worden. Het is belangrijk om de wasinstructies op de labels te volgen om ervoor te zorgen dat de stoffen hun kwaliteit behouden.

Kortom, flanel en molton zijn beide veelzijdige stoffen die populair zijn in de slaapkamer vanwege hun zachte, comfortabele eigenschappen. Of u nu op zoek bent naar warme winterlakens of een matrasbeschermer, deze stoffen zijn uitstekende keuzes voor elke slaapkamer.

De flanels en moltons in de collectie van ECOTEX zijn gemaakt van biologische katoen en ze zijn GOTS-gecertificeerd. De herkomst van deze biologische katoen is West-Turkije, de Egeische districten in de nabijheid van de stad Izmir.