Donkerblauwe denim van hennep en biologische katoen

Ecological Textiles
ET_H090 washed
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Donkerblauwe 'washed'denim van hennep en biologische katoen

Denim van hennep en biologische katoen voor het maken van jeans, jasjes, rokken, tassen enz.
Deze eco-vriendelijke stof brengt de stevigheid en sterkte van hennep (63%) samen met de natuurlijke zachtheid van biologische katoen (37%). Met zijn gewicht van 340 gr/m2 is deze blend perfect te verwerken tot jeans, jasjes, rokken of wat je nog meer vindt horen bij een denim.
In deze twill zijn de kettinggarens blauw geverfd en zijn de inslaggarens wit gebleven. Een moderne en milieuvriendelijke blend met een eigentijdse en relaxte look.
Deze denim is 'washed' dus (industrieel) gewassen. Hierdoor is hij zachter en minder stijf dan de 'raw' versie. Tevens is de krimp dan iets minder.

  • sterk
  • innovatieve materialenblend
  • gewassen

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om je adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_H090 washed
Samenstelling: 63/37% hennep/biologische katoen
Breedte: 140 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: denim
Krimp: minimaal, als gevolg van voorwassen
Gewicht: 340 gr/m2
Wasvoorschrift:
Vergelijkbare stoffen

H090RAW

H069Washed

ET_H069RAW

ET_H024

ET_H024


Draagcomfort
Zowel biokatoen als hennep zijn materialen die prettig aanvoelen en die direct op de huid gedragen kunnen worden. Beide zijn op milieuvriendelijke manier geteeld en geproduceerd, waardoor ze tevens huidvriendelijk zijn. Omdat hennep een vezel is die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft, voelt het altijd koel aan. Hennep heeft een hoog vocht-absorberend vermogen en staat het vocht ook gemakkelijk af aan de buitenlucht.Hennep is een bastvezel, die van nature weinig elastisch is. Een gevolg is dat weefsels met hennep eerder kreuken.

Herkomst van de materialen
De hennep komt uit Noord-China, de biologische katoen uit India. Het doek is geweven in China in een fabriek die is aangesloten bij de Fair Wear Foundation.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van insecticiden en herbiciden. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is niet toegestaan.
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden.

Materiaal: 63/37% hennep/biologische katoen
Gewicht: 340 gr/m2
Kleur: Blauw