Donkerblauwe denim van hennep en biologische katoen

Ecological Textiles
ET_H090 washed
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Donkerblauwe 'washed'denim van hennep en biologische katoen

Denim van hennep en biologische katoen voor het maken van jeans, jasjes, rokken, tassen enz.
Deze eco-vriendelijke stof brengt de stevigheid en sterkte van hennep (63%) samen met de natuurlijke zachtheid van biologische katoen (37%). Met zijn gewicht van 340 gr/m2 is deze blend perfect te verwerken tot jeans, jasjes, rokken of wat je nog meer vindt horen bij een denim.
In deze twill zijn de kettinggarens blauw geverfd en zijn de inslaggarens wit gebleven. Een moderne en milieuvriendelijke blend met een eigentijdse en relaxte look.
Deze denim is 'washed' dus (industrieel) gewassen. Hierdoor is hij zachter en minder stijf dan de 'raw' versie. Tevens is de krimp dan iets minder.

  • sterk
  • innovatieve materialenblend
  • gewassen

Draagcomfort
Zowel biokatoen als hennep zijn materialen die prettig aanvoelen en die direct op de huid gedragen kunnen worden. Beide zijn op milieuvriendelijke manier geteeld en geproduceerd, waardoor ze tevens huidvriendelijk zijn. Omdat hennep een vezel is die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft, voelt het altijd koel aan. Hennep heeft een hoog vocht-absorberend vermogen en staat het vocht ook gemakkelijk af aan de buitenlucht.Hennep is een bastvezel, die van nature weinig elastisch is. Een gevolg is dat weefsels met hennep eerder kreuken.

Herkomst van de materialen
De hennep komt uit Noord-China, de biologische katoen uit India. Het doek is geweven in China in een fabriek die is aangesloten bij de Fair Wear Foundation.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van insecticiden en herbiciden. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is niet toegestaan.
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden.

Let op: minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Eerst zien en voelen? Vraag dan hier een staal aan.

Productspecificaties

SAMENSTELLING:
BREEDTE:
GEWICHT:
GEBRUIKTE TECHNIEK:
KRIMP:
WASVOORSCHRIFT:

63/37% hennep/biologische katoen
140 cm
340 gr/m2
geweven
ca. 3%
Materiaal: 63/37% hennep/biologische katoen
Gewicht: 340 gr/m2
Kleur: Blauw