Denim van hennep en biokatoen

Ecological Textiles
ET_H069 washed
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Voorgewassen denim van hennep en biokatoen

Denim van hennep en biologische katoen, gemaakt in de klassieke look: een keperbinding (herkenbaar aan de diagonale binding) van witte inslaggarens en indigoblauwe kettinggarens. Gemaakt in een hoogwaardige blend van 55% hennep en 45% biologische katoen. De stof is voorgewassen, waardoor hij niet alleen minder afgeeft maar wat hem ook gemakkelijker verwerkbaar maakt. Tevens is de krimp daardoor beperkt tot 1-3%. De stof is geproduceerd in Noordoost-China. De hennep is afkomstig uit China, de biologische katoen uit India.

  • voorgewassen
  • sterke en duurzame materialen
  • eye-catcher

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_H069 washed
Samenstelling: 55/45% hennep/biologische katoen
Breedte: 140 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: denim
Krimp: minimaal, als gevolg van voorwassen
Gewicht: 315 gr/m2
Wasvoorschrift:
Dit artikel is ook leverbaar in een goedkopere, ongewassen 'raw' finish (zie hieronder ET_H069 raw). Als je niet veel nodig hebt, zou je kunnen overwegen om de stof zelf voor te wassen. Houd dan wel rekening met het mogelijke ontstaan van wasvouwen.

Vergelijkbare stoffen

H090washed

H090RAW

ET_H069RAW

ET_H024

ET_H024


Draagcomfort
Zowel biokatoen als hennep zijn materialen die prettig aanvoelen en die direct op de huid gedragen kunnen worden. Beide zijn op milieuvriendelijke manier geteeld en geproduceerd, waardoor ze tevens huidvriendelijk zijn. Omdat hennep een vezel is die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft, voelt het altijd koel aan. Hennep heeft een hoog vocht-absorberend vermogen en staat het vocht ook gemakkelijk af aan de buitenlucht. Net als linnen is hennep een bastvezel, die van nature weinig elastisch is. Een gevolg is dat weefsels met hennep eerder kreuken.

Herkomst van de materialen
De hennep komt uit Noord-China, de biologische katoen uit India. Het doek is geproduceerd in China. Daarbij worden alleen verfstoffen en hulpmiddelen die ook in de EU zijn toegestaan gebruikt.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van insecticiden en onkruidbestrijders. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is niet toegestaan.
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden.

Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Gewicht: 315 gr/m2
Kleur: donkerblauw
Gerelateerde Producten