Raw denim van hennep en biokatoen

Ecological Textiles
ET_H069 raw
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Raw denim van hennep en biokatoen

Donkerblauwe 'raw denim' van hennep en biologische katoen. De stof heeft de klassieke denimlook: een keperbinding (herkenbaar aan de diagonale binding) van witte inslaggarens en indigoblauwe kettinggarens. Gemaakt in een hoogwaardige blend van 55% hennep en 45% biologische katoen. De stof is 'raw' dus niet voorgewassen, voor menigeen de ultieme denim. De stof is geproduceerd in Noordoost-China. De hennep is afkomstig uit China, de biologische katoen uit India.

  • voorgewassen
  • sterke en duurzame materialen
  • eye-catcher

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_H069 raw
Samenstelling: 55/45% hennep/biologische katoen
Breedte: 140 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: denim
Krimp: ca 1-3%
Gewicht: 315 gr/m2
Wasvoorschrift:
Dit artikel is ook als voorgewassen stof leverbaar (zie hieronder H069 washed). Het voorwassen is in Nederland gebeurd. De hogere kosten daarvan zijn een gevolg van transport en extra bewerking. U zou kunnen overwegen om een kleinere hoeveelheid zelf te wassen. Houd dan wel rekening met het mogelijke ontstaan van 'wasvouwen'.


Vergelijkbare stoffen

H069washed

H090RAW

H090wash

ET_H024

ET_H024


Draagcomfort
Zowel biokatoen als hennep zijn materialen die prettig aanvoelen en die direct op de huid gedragen kunnen worden. Beide zijn op milieuvriendelijke manier geteeld en geproduceerd, waardoor ze tevens huidvriendelijk zijn. Omdat hennep een vezel is die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft, voelt het altijd koel aan. Hennep heeft een hoog vocht-absorberend vermogen en staat het vocht ook gemakkelijk af aan de buitenlucht. Net als linnen is hennep een bastvezel, die van nature weinig elastisch is. Een gevolg is dat weefsels met hennep eerder kreuken.

Herkomst van de materialen
De hennep komt uit Noord-China, de biologische katoen uit India. Het doek is geproduceerd in China. Daarbij worden alleen verfstoffen en hulpmiddelen die ook in de EU zijn toegestaan gebruikt.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van insecticiden en onkruidbestrijders. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is niet toegestaan.
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden.

Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Gewicht: 315 gr/m2
Kleur: donkerblauw
Gerelateerde Producten