gebreide stoffen van biologische katoen

SWEAT, INTERLOCK, VELOURS, TERRY, SINGLE JERSEY EN RIB

Zoek hier naar sweatstoffen, interlock, velours, terry, single jersey of boordstoffen (rib) van biologische katoen. Deze stoffen zijn GOTS gecertificeerd. Dat betekent dat de katoen waarvan deze stoffen zijn gemaakt biologisch is geteeld, maar ook dat in het hele productieproces is gewerkt volgens de hoogste sociale en ecologische normen.

Naar de stofsoort van je keuze


Sweatstoffen van biologische katoen

SWEATSTOFFEN

Comfortabel, warm, prettig aanvoelend... sweatstoffen zijn de lounge-materialen bij uitstek, maar ook perfect voor streatwear of soft sports. 

INTERLOCK

Dichte structuur, prettig aanvoelend, niet omkrullend en daardoor fijn te verwerken.

Interlocks van biologische katoen

Velours van biologische katoen

VELOURS

Zacht en met een fluweelachtig oppervlak. Een veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt voor vrijetijdskleding, kinderkleding, speelgoed enz.TERRY

Lusjesstructuur, bijzonder zacht, hoog vochtopnemend gehalte, goed isolerend, vaak gebruikt voor lounge-kleding, streatwear en sportieve toepassingen.

Terry stoffen van biologische katoen


Single jerseys van biologische katoen

SINGLE JERSEY

Een basic, typische t-shirtstof, bijzonder populair en aantrekkelijk geprijsd. RIB

Boordstof, met kenmerkende ribbel. Verkrijgbaar in fijne rib, bredere rib, met elastaan en van honderd procent biologische katoen.

Boordstoffen van biologische katoen


misschien ook iets voor jou

Tauko: magazine over zelf kleding maken - met goede naaipatronen

TAUKO is een fraai vormgegeven, Engelstalig magazine waarvan het eerste nummer eind 2021 verscheen. Het bevat papieren naaipatronen, illustraties en instructies voor het maken van eigentijdse kleding met daarnaast interviews (met onder andere designers), tips en ander leesvoer voor wie belangstelling heeft voor het brede terrein van ambacht, cultuur en klimaat.

MEER OVER TAUKO

De 100% biologisch katoenen gebreide stoffen van ECOTEX worden voornamelijk in Turkije geproduceerd, volgens onze eigen productspecificaties en in GOTS-gecertificeerde bedrijven waarmee we al jarenlang samenwerken. De katoen wordt verbouwd in de streek rond Izmir, en wordt Egeische katoen genoemd. Deze is bekend om zijn goede kwaliteit, vezellengte, mooie kleur en spinbaarheid. Ook de fabrieken staan in deze streek, zodat de afstand tussen de plaats waar de katoen wordt geteeld en verder wordt verwerkt tot doek, betrekkelijk klein is.

Genetische manipulatie is binnen de GOTS-certificering verboden. Daarnaast is een verbod op genetische manipulatie ook in de Turkse wet opgenomen. De stoffen zijn daarom gegarandeerd GMO-vrij.