single jersey van biologische katoen

SINGLE JERSEYS VAN ECOTEX: NATUURLIJK, ADEMEND EN MET EEN MOOIE PLOOIING

De single jersey is een van de basics onder de stoffen. Belangrijkste uiterlijke kenmerk is dat de twee zijden van het doek er verschillend uit zien. De goede kant, de zichtzijde, is glad en egaal. Aan de achterkant zijn kleine lusjes zichtbaar. Het doek is door zijn structuur elastisch, meer in de lengte dan in de breedte. Single jerseys zijn er in verschillende gewichten, kleuren en materiaalsamenstellingen. Ze worden vooral gebruikt voor het maken van T-shirts.


Nieuwe kleur

Groene single jersey van biologische katoen met stretch

Mangokleurige single jersey van biologische katoen met stretch

Single jersey van biologische katoen met stretch

Zwarte single jersey van biologische katoen met stretch

Blauwe single jersey van biologische katoen met stretch

Rode single jersey van biologische katoen met stretch

Donkergrijze single jersey van biologische katoen met stretch

Lichte single jersey van biologische katoen

Lichte single jersey van zwarte biologische katoen

Halfzware turquoise single jersey van biologische katoen

Halfzware single jersey van biologische katoen

Halfzware zwarte single jersey van biologische katoen

Halfzware single jersey van biologische katoen

Witte single jersey van biologische katoen

Single jersey van biokatoen in gebroken wit

Zwarte single jersey van biologische katoen

Single jersey van biologische katoen en hennep


SINGLE JERSEY VAN ECOTEX

Single jersey, ook wel single knit genoemd, is een zachte gebreide stof die meestal is gemaakt van katoen. Door zijn structuur is de stof rekbaar, ook als geen elastaan is gebruikt. Vooral in de lengterichting heeft het doek veel rek, in de breedte is dit beperkt. Single jerseys worden gebreid met één rij naalden. De zichtzijde van de stof is glad, aan de achterkant zijn kleine lusjes te zien al moet je goed kijken om die te zien.

De single jerseys in de collectie van ECOTEX zijn soms gemaakt van 100% biologische katoen, aan andere kwaliteiten is een kleine hoeveelheid (maximaal 4%) elastaan toegevoegd. Ze worden geproduceerd in Turkije, van Egeische biologische katoen. In gewicht variëren de stoffen tussen 80 en 185 gr/m2.

Alle single jerseys van biologische katoen in de ECOTEX-collectie zijn GOTS gecertificeerd. GOTS is het bekendste en belangrijkste keurmerk voor biologische textiel. Het is je garantie dat de katoen van biologische herkomst is en dat in de hele productie wordt gewerkt volgens de hoogste ecologische en sociale normen.

Omdat de single jerseys van ECOTEX allemaal zijn gemaakt van biologische katoen, zijn ze zeer ademend en perfect geschikt voor het maken van kleding voor dagelijks gebruik, zoals t-shirts, tanktops of nachtkleding. Single jerseys worden echter ook gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld beddengoed. Omdat single jerseys zo rekbaar zijn, zijn ze ook geschikt voor het maken van kleding die veel bewegingsvrijheid moet garanderen.

Single jerseys van ECOTEX hebben een mooie plooiing en zijn gemakkelijk te onderhouden. Omdat katoenen jersey de neiging heeft om te krimpen, is ons advies om de stoffen voor het verwerken eerst te wassen. Houd er rekening mee dat single jerseys de neiging hebben om te krullen.

Historisch gezien lijken alle jerseystoffen van het kanaaleiland Jersey te komen. In de late middeleeuwen zouden ze daar al zijn geproduceerd voor het maken van ondergoed.