SWEATSTOFFEN VAN BIOLOGISCHE KATOEN

ZACHT, ISOLEREND, ELASTISCH EN ZOOOO COMFORTABEL

Sweatstoffen zijn zacht, hebben goede isolerende eigenschappen en zijn rekbaar. Het comfort dat sweatstoffen bieden is super! Daarnaast zijn sweatstoffen gemakkelijk wasbaar, goedkoper dan wol en 'koffer-proof', ze hoeven niet direct gestreken te worden als ze in een koffer hebben gezeten.


Terry van biologische katoen

Zwarte terry van biologische katoen

Groene terry van biologische katoen

Paarse terry van biologische katoen

Purperkleurige terry van biologische katoen

Bruine terry van biologische katoen

Ongeruwde rode sweat van biologische katoen

Ongeruwde blauwe sweat van biologische katoen

Ongeruwde groene sweat van biologische katoen

Ongeruwde witte sweat van biologische katoen

Ongeruwde sweat van biokatoen in naturelkleur

Ongeruwde donkergrijze sweat van biologische katoen

Blauwe sweatstof van biologische katoen

Grijze sweatstof van biologische katoen

Witte lichtere sweatstof van biologische katoen

Fleece van biologische katoen

Geruwde zwarte sweat van biologische katoen

Geruwde mauve sweat van biologische katoen

Nieuwe kleur

Groene geruwde sweat van biologische katoen

Geruwde rose sweat van biologische katoen

Geruwde navyblauwe sweat van biologische katoen

Geruwde lavendelkleurige sweat van biokatoen

Sweatstof van biologische katoen

Witte sweatstof van biologische katoen

Zware sweatstof van biologische katoen


SWEATSTOFFEN VAN ECOTEX

Sweatstoffen zijn met name geliefd omdat er mooie straatmode maar ook lounge-kleding van gemaakt kan worden. Sweatstoffen zijn zacht, hebben goede isolerende eigenschappen, ogen relaxed en zijn rekbaar. De combinatie van rekbaarheid, zachtheid en goede isolerende eigenschappen zorgt ervoor dat het comfort dat sweatstoffen bieden super is! Ook niet onbelangrijk: sweatstoffen zijn gemakkelijk wasbaar, een stuk goedkoper dan wol en 'koffer-proof', ze hoeven niet direct gestreken te worden als ze in een koffer hebben gezeten.
Voor het maken van sweat (een gebreide stof) worden in één artikel vaak verschillende garennummers gebruikt. De basis is altijd een fijn en sterk gedraaid garen dat vooral aan de voorkant zichtbaar is. De achterkant is gemaakt van een pluiziger, dikker en minder strak gedraaid garen dat geruwd kan worden. In sommige kwaliteiten is er ook sprake van een fijn derde garen dat vooral dient om wat extra body en stabiliteit aan het doek te geven.

ZONDER ONNODIGE SYNTHETISCHE MATERIALEN

ECOTEX biedt sweatstoffen met een gewicht dat uiteenloopt van 260 tot 410 gram/m2, in zowel geruwde als ongeruwde kwaliteit. Alle volledig katoenen sweatstoffen zijn GOTS gecertificeerd. De GOTS-certificering is je garantie dat de katoen waarvan deze stoffen zijn gemaakt biologisch werd geteeld, zonder chemische bestrijdingsmiddelen, zonder genetische manipulatie en dat er ook in het verdere productieproces is gewerkt volgens de hoogste sociale en ecologische normen. Dat betekent onder andere:

  • geen genetische manipulatie
  • geen schadelijke chemische middelen
  • geen kinderarbeid
  • geen verfstoffen die bekend zijn als allergeen

Alle sweatstoffen van ECOTEX gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Doorgaans is dat 100% biologische katoen, soms is er sprake van een menging met hennep. Deze stoffen dragen daarom niet bij aan het probleem van de microplastics.

VERVING

Alle stoffen zijn geverfd met milieuvriendelijke kleurstoffen die zijn toegestaan binnen de strenge GOTS-certificering. Verfstoffen waarvan bekend is dat ze allergieën veroorzaken zijn daarin verboden. Sommige van deze stoffen zijn geverfd als doek (stukverving), bij andere zijn de garens geverfd alvorens te worden gebreid (garenverving). Om de melangekleuren te verkrijgen worden vaak de vezels geverfd voordat ze worden gesponnen. Het voordeel daarvan is dat de verfstoffen dieper kunnen doordringen tot de vezels, wat bijdraagt aan een hogere licht- en wasechtheid. Het doek is gemaakt in Turkije in een breierij waarmee we al meer dan tien jaar samenwerken.