Plantaardig lichtblauw geverfde mousseline van wol

Ecological Textiles
ET_TT_02
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Plantaardig, met wede lichtblauw geverfde mousseline van wol

Deze wollen mousseline is geverfd met wede (Isatis Tinctoria), een indigo-houdende plant waarmee in Europa van oudsher blauw werd geverfd. De half-transparante stof is geweven in een platbinding en kan worden toegepast om er kleding of bijvoorbeeld sjaals maar ook gordijnen of wiegenvoiles van te maken.

Over de kleurstof

Er zijn veel planten met een kleurende werking, maar er zijn er maar weinig die verfstoffen leveren met een goede licht- en wasechtheid. Wede (voor blauw), meekrap (voor rood) en wouw (voor geel) zijn al eeuwen als zodanig bekend. In de Middeleeuwen waren dit vaak zelfs de enige verfstoffen die gebruikt mochten worden door de gildes van textielververs, omdat alleen hiermee goede en duurzame resultaten konden worden bereikt.
De plantaardige verfstoffen zijn sinds de negentiende eeuw verdrongen door de chemische, maar daarmee worden volgens velen minder mooie resultaten bereikt. Plantaardige kleuren zijn sprankelender, levendiger en geven een rijker kleurenbeeld. Logisch eigenlijk want in tegenstelling tot de synthetische kleurstoffen, die altijd bestaan uit slechts één kleurende molecule, zijn plantaardige kleurstoffen altijd het resultaat van de synergie van meerdere in de plant aanwezige kleurstoffen.

Meer weten over de kleurstof wede? Kijk dan op onze BLOG.

Materiaal: 100% biologische wol
Kleur: Isatis 1%
Breedte: 140 cm
Gewicht: 110 gr/m2
Fabrikant: Ecological Textiles
Reinigen: chemisch reinigen
Gerelateerde Producten