Plantaardig lichtblauw geverfde voile van wol

Ecological Textiles
ET_TT_02
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Plantaardig lichtblauw geverfde mousseline van wol

Deze voile van biologische wol is geverfd met natuurlijke (plantaardige) indigo. Het is een half-transparante stof die is geweven in een platbinding en kan worden toegepast om er kleding of bijvoorbeeld sjaals maar ook gordijnen of wiegenvoiles van te maken.


Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TT_02
Samenstelling: 100% biologische wol
Breedte: 140 cm.
Gewicht: 110 gr/m2
Wasvoorschrift:
Kleuren van Tinctorial Textiles

Blauw

Lichtblauw

Violet

Rood

Rood

Oranje

Roze

Zacht-oranje

Heldergeel

Lichtgeel

Geel

Groen

Donkergroen


Over de kleurstof

Er zijn veel planten met een kleurende werking, maar er zijn er maar weinig die verfstoffen leveren met een goede licht- en wasechtheid. Indigo (voor blauw), meekrap (voor rood) en wouw (voor geel) zijn al eeuwen als zodanig bekend. In de middeleeuwen waren dit vaak zelfs de enige verfstoffen die gebruikt mochten worden door de gildes van textielververs, omdat alleen hiermee goede en duurzame resultaten konden worden bereikt.
De plantaardige verfstoffen zijn sinds de negentiende eeuw verdrongen door de chemische, maar daarmee worden volgens velen minder mooie resultaten bereikt. Plantaardige kleuren zijn sprankelender, levendiger en geven een rijker kleurenbeeld. Logisch eigenlijk want in tegenstelling tot de synthetische kleurstoffen, die altijd bestaan uit slechts één kleurende molecule, zijn plantaardige kleurstoffen altijd het resultaat van de synergie van meerdere in de plant aanwezige kleurstoffen.

In Europa werd van oudsher blauw geverfd met wede (Isatis tinctoria) de 'Europese indigoplant'. Meer weten over wede? Kijk dan op onze BLOG.

Materiaal: 100% biologische wol
Gewicht: 110 gr/m2
Kleur: Lichtblauw