Plantaardig groen geverfde mousseline van wol

Ecological Textiles
ET_TT_12
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Met wede en wouw plantaardig groen geverfde mousseline van wol

Deze wollen mousseline is geverfd met wouw (Reseda Luteola) en daarna overgeverfd met wede (Isatis Tincoria). Deze halfdoorzichtige stof is geweven in een platbinding en is niet alleen geschikt om kleding van te maken, maar ook accessoires als sjaals. Ook voor gordijnen of wiegenvoiles wordt hij toegepast.

Let op: minimum bestelling voor al onze stoffen is 1 meter. Bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op lengte geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd.


Over de kleurstof

Er zijn veel planten met een kleurende werking, maar er zijn er maar weinig die verfstoffen leveren met een goede licht- en wasechtheid. Wede (voor blauw), meekrap (voor rood) en wouw (voor geel) zijn al eeuwen als zodanig bekend. In de Middeleeuwen waren dit vaak zelfs de enige verfstoffen die gebruikt mochten worden door de gildes van textielververs, omdat alleen hiermee goede en duurzame resultaten konden worden bereikt.
De plantaardige verfstoffen zijn sinds de negentiende eeuw verdrongen door de chemische, maar daarmee worden volgens velen minder mooie resultaten bereikt. Plantaardige kleuren zijn sprankelender, levendiger en geven een rijker kleurenbeeld. Logisch eigenlijk want in tegenstelling tot de synthetische kleurstoffen, die altijd bestaan uit slechts één kleurende molecule, zijn plantaardige kleurstoffen altijd het resultaat van de synergie van meerdere in de plant aanwezige kleurstoffen.

Meer weten over de kleurstof wede? Kijk dan op onze BLOG.

Materiaal: 100% biologische wol
Kleur: Reseda Luteola 5% en Isatis Tinctoria 5%
Breedte: 140 cm
Gewicht: 110 gr/m2
Fabrikant: Ecological Textiles
Reinigen: chemisch reinigen
Gerelateerde Producten