Plantaardig dieprood geverfde mousseline van wol

Ecological Textiles
ET_TT_05
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Met meekrap plantaardig dieprood geverfde mousseline van wol

Deze wollen mousseline is geverfd met meekrap (Rubia Tinctoria), een verfplant die in Nederland vooral werd geteeld in Zeeland. De kleurstof wordt gewonnen uit de wortels van de plant, de intensiteit van de kleur wordt bepaald door het aantal keren dat de stof een verving ondergaat. De stof is geweven in een platbinding en is half doorzichtig. Erg mooi om bijvoorbeeld sjaals van te maken en ook geschikt voor gordijnstoffen.

Let op: minimum bestelling voor al onze stoffen is 1 meter. Bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op lengte geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd.


Over de kleurstof

Er zijn veel planten met een kleurende werking, maar er zijn er maar weinig die verfstoffen leveren met een goede licht- en wasechtheid. Wede (voor blauw), meekrap (voor rood) en wouw (voor geel) zijn al eeuwen als zodanig bekend. In de Middeleeuwen waren dit vaak zelfs de enige verfstoffen die gebruikt mochten worden door de gildes van textielververs, omdat alleen hiermee goede en duurzame resultaten konden worden bereikt.
De plantaardige verfstoffen zijn sinds de negentiende eeuw verdrongen door de chemische, maar daarmee worden volgens velen minder mooie resultaten bereikt. Plantaardige kleuren zijn sprankelender, levendiger en geven een rijker kleurenbeeld. Logisch eigenlijk want in tegenstelling tot de synthetische kleurstoffen, die altijd bestaan uit slechts één kleurende molecule, zijn plantaardige kleurstoffen altijd het resultaat van de synergie van meerdere in de plant aanwezige kleurstoffen.

Materiaal: 100% biologische wol
Kleur: Rubia Tinctoria 10%
Breedte: 140 cm
Gewicht: 110 gr/m2
Fabrikant: Ecological Textiles
Reinigen: chemisch reinigen
Gerelateerde Producten