Plantaardig geel geverfde mousseline van wol

Ecological Textiles
ET_TT_11
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Met wouw plantaardig geel geverfde mousseline van wol

Deze wollen mousseline is plantaardig geverfd met wouw (Reseda Luteola), een plant die op het gebied van licht- en wasechtheid goede en duurzame resultaten geeft. De wol is geweven in een eenvoudige platbinding, is licht van gewicht (110 gr/m2) voelt prettig aan, valt soepel en is half doorzichtig. Toepassingen zijn behalve kleding ook accessoires als sjaals, voiles en zelfs gordijnen.

Over de kleurstof

Er zijn veel planten met een kleurende werking, maar er zijn er maar weinig die verfstoffen leveren met een goede licht- en wasechtheid. Wede (voor blauw), meekrap (voor rood) en wouw (voor geel) zijn al eeuwen als zodanig bekend. In de Middeleeuwen waren dit vaak zelfs de enige verfstoffen die gebruikt mochten worden door de gildes van textielververs, omdat alleen hiermee goede en duurzame resultaten konden worden bereikt.
De plantaardige verfstoffen zijn sinds de negentiende eeuw verdrongen door de chemische, maar daarmee worden volgens velen minder mooie resultaten bereikt. Plantaardige kleuren zijn sprankelender, levendiger en geven een rijker kleurenbeeld. Logisch eigenlijk want in tegenstelling tot de synthetische kleurstoffen, die altijd bestaan uit slechts één kleurende molecule, zijn plantaardige kleurstoffen altijd het resultaat van de synergie van meerdere in de plant aanwezige kleurstoffen.

Materiaal: 100% biologische wol
Kleur: Reseda Luteola 5%
Breedte: 140 cm
Gewicht: 110 gr/m2
Fabrikant: Ecological Textiles
Reinigen: chemisch reinigen
Misschien ook interessant voor u: