Plantaardig oranje geverfde mousseline van wol

Ecological Textiles
ET_TT_06
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Plantaardig met meekrap en wouw oranje geverfde mousseline van wol

Deze wollen mousseline is plantaardig geverfd met meekrap (Rubia Tinctoria) en daarna overgeverfd met wouw (Reseda Luteola. De fijne (110 gram/m2) en half-transparante stof is geweven in een platbinding en mooi om kleding van te maken, maar ook accessoires als sjaals of voiles. Hij wordt ook toegepast als gordijnstof.

Let op: minimum bestelling voor al onze stoffen is 1 meter. Bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op lengte geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd.

Over de kleurstof

Er zijn veel planten met een kleurende werking, maar er zijn er maar weinig die verfstoffen leveren met een goede licht- en wasechtheid. Wede (voor blauw), meekrap (voor rood) en wouw (voor geel) zijn al eeuwen als zodanig bekend. In de Middeleeuwen waren dit vaak zelfs de enige verfstoffen die gebruikt mochten worden door de gildes van textielververs, omdat alleen hiermee goede en duurzame resultaten konden worden bereikt.
De plantaardige verfstoffen zijn sinds de negentiende eeuw verdrongen door de chemische, maar daarmee worden volgens velen minder mooie resultaten bereikt. Plantaardige kleuren zijn sprankelender, levendiger en geven een rijker kleurenbeeld. Logisch eigenlijk want in tegenstelling tot de synthetische kleurstoffen, die altijd bestaan uit slechts één kleurende molecule, zijn plantaardige kleurstoffen altijd het resultaat van de synergie van meerdere in de plant aanwezige kleurstoffen.

Materiaal: 100% biologische wol
Kleur: Rubia Tinctoria 5% en Reseda Luteola 5%
Breedte: 140 cm
Gewicht: 110 gr/m2
Fabrikant: Ecological Textiles
Reinigen: chemisch reinigen
Gerelateerde Producten