Plantaardig zachtoranje geverfde mousseline van wol

Ecological Textiles
ET_TT_08
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Met meekrap en wouw plantaardig zachtoranje geverfde mousseline van wol

Deze wollen mousseline is plantaardig geverfd met meekrap (Rubia Tinctoria) en wouw (Reseda Luteola). De stof is licht en soepel, geweven in een platbinding, is half transparant en heeft een gewicht van 110 gram/m2. Hij is geschikt om kleding van te maken, maar ook voor bijvoorbeeld sjaals, wiegenvoiles of gordijnen.

Over de kleurstof

Er zijn veel planten met een kleurende werking, maar er zijn er maar weinig die verfstoffen leveren met een goede licht- en wasechtheid. Wede (voor blauw), meekrap (voor rood) en wouw (voor geel) zijn al eeuwen als zodanig bekend. In de Middeleeuwen waren dit vaak zelfs de enige verfstoffen die gebruikt mochten worden door de gildes van textielververs, omdat alleen hiermee goede en duurzame resultaten konden worden bereikt.
De plantaardige verfstoffen zijn sinds de negentiende eeuw verdrongen door de chemische, maar daarmee worden volgens velen minder mooie resultaten bereikt. Plantaardige kleuren zijn sprankelender, levendiger en geven een rijker kleurenbeeld. Logisch eigenlijk want in tegenstelling tot de synthetische kleurstoffen, die altijd bestaan uit slechts één kleurende molecule, zijn plantaardige kleurstoffen altijd het resultaat van de synergie van meerdere in de plant aanwezige kleurstoffen.

Materiaal: 100% biologische wol
Kleur: Rubia Tinctoria 1% en Reseda Luteola 5%
Breedte: 140 cm
Gewicht: 110 gr/m2
Fabrikant: Ecological Textiles
Reinigen: chemisch reinigen
Misschien ook interessant voor u: