Plantaardig violet geverfde mousseline van wol

Ecological Textiles
ET_TT_04
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Plantaardig met wede en meekrap violet geverfde mousseline van wol

Deze plantaardig geverfde wollen mousseline heeft zijn kleur gekregen door een verving met meekrap (Rubia Tinctoria) en een daaropvolgende oververving met wede (Isatis Tinctoria). De stof is geweven in een platbinding en is half-doorzichtig. Erg mooi om sjaals van te maken en ook geschikt voor gordijnstoffen.

Over de kleurstof

Er zijn veel planten met een kleurende werking, maar er zijn er maar weinig die verfstoffen leveren met een goede licht- en wasechtheid. Wede (voor blauw), meekrap (voor rood) en wouw (voor geel) zijn al eeuwen als zodanig bekend. In de Middeleeuwen waren dit vaak zelfs de enige verfstoffen die gebruikt mochten worden door de gildes van textielververs, omdat alleen hiermee goede en duurzame resultaten konden worden bereikt.
De plantaardige verfstoffen zijn sinds de negentiende eeuw verdrongen door de chemische, maar daarmee worden volgens velen minder mooie resultaten bereikt. Plantaardige kleuren zijn sprankelender, levendiger en geven een rijker kleurenbeeld. Logisch eigenlijk want in tegenstelling tot de synthetische kleurstoffen, die altijd bestaan uit slechts één kleurende molecule, zijn plantaardige kleurstoffen altijd het resultaat van de synergie van meerdere in de plant aanwezige kleurstoffen.

Meer weten over de kleurstof wede? Kijk dan op onze BLOG.

Materiaal: 100% biologische wol
Kleur: Isatis Tinctoria 5% en Rubia Tinctoria 5%
Breedte: 140 cm
Gewicht: 110 gr/m2
Fabrikant: Ecological Textiles
Reinigen: chemisch reinigen
Gerelateerde Producten